Jauks bieren

Voor speciaal bier ga je in Amersfoort naar bierwinkel Hop. De uitbater van de winkel vroeg de Merkbrouwerij om etiketten te ontwerpen voor enkele van zijn eigen bieren.

Amersfoorts bier

Dit Amersfoorts bier-trio bestaat uit een blond, een dubbel en een tripel. Natuurlijk moest het etiket een typisch Amersfoortse uitstraling krijgen. We verwerkten de Amersfoortse vlag in het ontwerp en kozen voor een nostalgisch tintje. De typografie voert ons in gedachten terug naar de middeleeuwen.

Op de achtergrond van het etiket hebben we middeleeuwse stadsgezichten van Amersfoort gebruikt van Paulus van Liender (1759).

Jauk’s blond en bruin

Voor zijn Klokkenluiders Blond en Raddraaiers Bruin ontwierpen we een etiket met een diagonale vormgeving. Hierdoor vallen de flessen mooi op tussen de overige bieren in het schap. De namen zijn geïnspireerd op de Lieve Vrouwe toren en de Koppelpoort. Deze monumenten zijn op een illustratieve wijze verwerkt in het etiket. Ook ontwierpen we een flyer voor in de winkel.

Johan V.O. en Willem V.O. herdenkingsbier

In 2019 was het 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt ter dood werd veroordeeld. Van Oldenbarnevelt was Amersfoorter en werkte lange tijd samen met Maurits van Oranje, de zoon van Willem van Oranje. In 1619 werd hij slachtoffer van een militair complot.

Ter nagedachtenis brouwden Louis Loyal en Jauks Bieren de quadrupel Johan V.O.. Tevens brouwden zij een ale ter ere van van Willem van Oranje, Willem V.O.. Zij vroegen de Merkbrouwerij om hiervoor de etiketten en bierviltjes te ontwerpen. Ook werden roll-up banners gemaakt.


© 2020 de Merkbrouwerij