We Love BBQ

In samenwerking met Stijlmeester (Breda)

Voor We Love BBQ hebben we de product branding ontwikkeld. De klant zocht een typerende Amerikaanse uitstraling voor zijn BBQ producten. We zochten inspiratie in het Wilde Westen en karakteristieke Amerikaanse typografie, zoals woodtype ornaments en neon verlichting. Het product is in het bbq-seizoen onder andere verkrijgbaar bij filialen van AH.

Kenmerkend logo design

Idee was om in het logo al te laten zien tot welke productcategorie het vlees behoort. Daarom werd het logo opgesierd met illustraties die direct laten zien wat voor vlees men in de kuip heeft.

Stijlvolle visuele elementen

Een ander karakteristiek element zijn de ‘stars & stripes’. Hierdoor wordt direct een associatie met de USA gelegd. Ook werd op het etiket het vuur vast een beetje opgestookt door een vlammend element toe te voegen.

Uitdaging was om die stijlelementen op een natuurlijke manier te ‘blenden’ tot een authentiek geheel. Zo ontstond een kenmerkende product branding die we op grondige wijze doorvertaalden naar verschillende middelen.

Van etiketten tot website, van online banners tot advertenties en point of sale materiaal… Alles werd overgoten met een authentiek Amerikaans sausje.


© 2020 de Merkbrouwerij